Team

Innovationer handlar om människor. Det är därför som vi har byggt ett diversifierat nätverk av pålitliga experter för att hjälpa dig att snabbt resurssätta ditt innovationsprojekt.

 
andy_cars
LinkedIn
Andy Cars är grundare av Lean Ventures med bakgrund som serieentreprenör och med erfarenhet från musikbranschen och riskkapital.

Andy råder etablerade företag, som t ex BillerudKorsnäs, TeliaSonera och SMHI inom innovation och entreprenörskap. Fokus är på innovationsstrategier, lean startup och affärsmodellering.

Med erfarenheter från att ha arbetat med hundratals startup teams inom lean startup, affärsmodellering, go-to-market strategier och kapitalanskaffning, kan Andy erbjuda unika insikter i vad som krävs för att innovationssatsningen skall bli en framgång.

Andy har också deltagit i utformningen av flera startup acceleratorer och gett råd om hur man skapar de bästa förutsättningar för växande startup ekosystem både lokalt och internationellt.

Andy är en populär talare, workshopledare, mentor och coach:

  • Workshopledare, KTH Executive Education och Handelshögskolan i Stockholm
  • Mentor @ Startup Weekend, Global Startup Battle och Lean Startup Machine
  • Lean Startup Skills Trainer @ Stockholm School of Entrepreneurship
  • Rådgivare till Shifo.org, Easyrental.io och Lunchback.co
  • Talarcoach @ TEDx Stockholm

Andy har en grundexamen i International Business och Change Management från Open University Business School och en magna cum laude MBA från European University i Lissabon.

Anjali-hund-Paul
LinkedIn
Anjali Virmani Paul rådger startups och etablerade företag om hur man bygger ett ramverk för innovation och hur man identifierar hållbara affärsmodeller, definierar unika värdeerbjudanden och globaliserar sina innovativa erbjudanden. Hennes nuvarande projekt innefattar rådgivning för ett företag inom biometri och att coacha IKT & media entreprenörer på KTH Innovation.

Under de senaste 20 åren har Anjali arbetat på Enkay (BT), Siemens, Ericsson och Crowding. Anjali har främst arbetat med strategi och innovation att med att designa, bygga och kommersialisera sex erbjudanden. Till exempel har hon rådgett Crowding som erbjuder en plattform för öppen innovation till kunder som MTGx, Hutchinson 3G, Husqvarna och Eniro. På Ericsson förvaltade Anjali deras global innovationstävling som genererade 3 000+ idéer per år och var även med och utvecklade deras nya innovationsplattform kallad "IdeaBox". I samband med detta coachade Anjali ett 40 personer starkt granskningsteam som analyserade projekt värda €550 m årligen.

Anjali har en Bachelor of Technology, Electronics and Telecommunications från N.E.R.I.S.T i Indien. Anjali gick även MGruppens Executive Management Program med en specialisering inom strategi och innovation från IESE, IMD & MIT Sloan.

Elia-Morling
LinkedIn
Elia Morling är en expert på growth hacking och har arbetat med varumärken så olika som Saab, Nokia, Nordea, Ericsson, ABB, Lowe och Röda Korset. Han bygger tillväxt-motorer och socialt virala produkter genom att tillämpa de senaste insikterna från psykologi och antropologi.

Elia har en bakgrund som kursansvarig för Digital Kommunikation på Berghs och som grundare av Tribaling, ett konsultföretag fokuserat på att ge råd om tribal marknadsföring, growth hacking och digital kommunikation. Elia är också skills trainer för growth hacking på Stockholm School of Entrepreneurship.

Som mentor för acceleratorsprogrammet Fast Track Malmö hjälper Elia företagare och startups att växa. Som en av grundarna av Edumanity erbjuder Elia crowd-learning och innovation för att hjälpa organisationer att öka innovationstakten. Hittills har de engagerat över 50 000 personer i crowd-learning och innovation i 110 länder. Elia är även grundare av tre andra startups: Univrses (VR/AR), ReVault (smartwatch) och Relive (event fotos).

Elia har en kandidatexamen i beteendevetenskap från Stockholms universitet.

Gabriele-Garavini
LinkedIn
Gabriele Garavini har erfarenhet av att arbeta agilt med korta iterationer för att snabbt testa kritiska antaganden. Han har en sann passion för innovation och kreativitet understött av starka analytiska färdigheter. Under de senaste 10 åren har Gabriele rådgett både etablerade företag och mindre team i deras ansträngningar att skapa nya företag, driva företagstransformationer och optimera verksamheter.

Gabriele är för närvarande chef för Innovation Management på Purple +, som är TeliaSonera koncernens nyetablerade innovationsnav vars målsättning är att driva på innovationsarbete och bygga framtidens telekommunikationslösningar.

Innan Purple + var Gabriele VD för Catchingo, ett startup inom e-handel, och VD för Greenlight inom projektledning. Gabriele har även tillbringat över 10 år på Ericsson i olika roller, senast som operativ konsult och projektledare.

Garbriele har en doktorsexamen i fysik från Stockholms universitet där han tillbringade fyra år för att förstå universums framtid genom att använda astronomiska objekt, så kallade Supernovor.

Jan-Lindquist
LinkedIn
Jan Lindquist är en Certified Innovation Coach och har lett olika lag och initiativ, däribland flera Lean Startup projekt.

Med över 20 år på Ericsson i olika roller som spänner från Software Engineer till Expert Technical Product Manager och IPTV Solution System Manager, har Jan utvecklat en djupgående teknisk erfarenhet tillsammans med exceptionell förhandlingsteknik och praktiska kunskaper om hur man driver innovationsprojekt i en stor och komplex organisation. För närvarande arbetar Jan med VisualOn som Senior System Manager.

Jan är också engagerad i frivilligt arbete och har haft förmånen att tjänstgöra som president för The Stockholm International Rotary Club. Som Rotarian följer Jan naturligtvis deras kärnvärderingar som lyder "service beyond self" och att stödja de mindre lyckligt lottade.

Jan har en Bachelor of Science från Illinois Institute of Technology.

Joakim-Linde
LinkedIn
Joakim Linde är en mycket skicklig systemutvecklare och omtyckt ledare med flera amerikanska patent under bältet. Han började sin karriär som Senior Software Engineer Team Lead på ABB Control Technologies i Malmö, där han stannade i sex år fram till 1998, när han tog över rollen som Project Lead på Ericsson.

Efter ett år på Ericsson beslutade Joakim att flytta till soliga Santa Clara i Kalifornien för att ansluta sig till teamet på Zeevo som systemarkitekt. Joakim stannade sedan i Silicon Valley i mer än 10 år där han har varit Director of Software på NVIDIA, Director of Engineering på Atheros Communications, och som Manager för Apple's Wireless Connectivity Architecture Group. Joakim är även styrelseledamot i Bluetooth SIG.

Joakim har en magisterexamen i elektroteknik och datavetenskap från Lunds universitet.

Julien-Mauroy
LinkedIn
Julien Mauroy är expert på Design Thinking och approcherar sina projekt med en designers förhållningssätt. Julien har erfarenhet av innovation, entreprenörskap och affärsstrategier från en mängd olika branscher, bl a konsument-elektronik, mat, sport- utrustning, energi, medicintekniska produkter, e-hälsa, bio, leksaker och hushållsapparater.

Förutom sin roll som Innovationskonsult på Lean Ventures är Julien också kursansvarig för Design Thinking vid Stockholm School of Entrepreneurship och en av grundarna av Schlitter Bikes, ett företag som designar och marknadsför liggcyklar.

Julien har en kandidatexamen i industriell Design från CEGEP du Vieux Montreal och en magisterexamen i industridesign från Strate École de Design i Paris. Julien också tillbringat ett år på Stanford University där han har studerat Design Innovation (ME310).

Pelle Tornell
LinkedIn
Pelle Tornell är huvudtalare, författare, underhållare, entreprenör och doktorand som bedriver forskning på beslutsfattande och entreprenörskap vid Stockholms universitet. Som huvudtalare utför han ofta MindBusiness, en lysande show om mindreading och inflytande i näringslivet.

Pelle började sin karriär som assistent till Jan Stenbeck, ordförande i investmentbolaget Kinnevik. Efter han lämnade Kinnevik, tillbringade Pelle ett par år som Investment Manager på Proventus innan han grundade Levande Böcker AB 1994.

Redan fem år senare hade företaget vuxit från idé till en notering på aktiemarknaden under det nya namnet på Enlight Interactive. Deras inspirerande berättelse finns att läsa om i boken Affärsplanering - En handbok för nya tillväxtföretag av McKinsey & Co.

Under perioden 2002 till 2007, var Pelle aktiv som riskkapitalist, VD och ägare av olika tillväxtföretag och 2011 gav Pelle ut sin första bok Bestäm Dig, en handbok i effektivt beslutsfattande.

Pelle har en civilekonomexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet och en MBA från Insead i Frankrike.

Bjorn-Lindesvard

Björn Lindesvärd har en lång erfarenhet av företagande inom främst IT och innovativa företag. Han har varit VD, säljchef och konsult inom IT säkerhet, arbetsprocesser inom IT (ITIL och agil utveckling) samt arbetat med avtal och konflikthantering. De senaste åren har fokus varit på paketering och försäljning av nya tjänster och produkter.

Björn har en bakgrund som rådgivare för innovativa företag och organisationer. Björns roll inom Lean Ventures är främst att vara behjälplig med försäljning av företagets tjänster.

Björn har är civilekonom från Uppsala Universitet och har studerat språk på Universitetet i Nice och Sapporo. Han är 53 år, bridgespelande cyklist och skidåkare, gift med 2 barn, boende i Nacka.

Björn nås bäst på mobil 0708-188 127 eller bjorn.lindesvard(at)leanventures.se.