Team

Innovation handlar om människor. Därför har vi byggt en nätverksmodell med världsledande innovationsutövare. Vårt nätverk gör det möjligt för oss att vara agila, oberoende och relevanta för varje given utmaning, samtidigt som vi sänker våra fasta kostnader. Vi anser att detta ger oss en fördel gentemot mer traditionella konsultföretag.

 

 

LinkedIn

Andy Cars är grundare av Lean Ventures med bakgrund som serieentreprenör och med erfarenhet från musikbranschen och riskkapital.

Med erfarenhet av att ha arbetat med hundratals startup teams inom lean startup, affärsmodellering, go-to-market strategier och kapitalanskaffning, Andy kan bidra med unika insikter i vad som krävs för att innovationssatsningen skall bli en framgång.

Andy är en ofta anlitad talare, workshopledare, mentor och coach, men även kommittémedlem i the Swedish Standards Institute (SIS), där han bidrar till att skapa en internationell standard för Innovation Management.

Andy har arbetat med många företag, däribland Telia, Tieto, SMHI och BillerudKorsnäs. Andy har också varit med om att utforma och driva startup acceleratorer och rådgett i hur man bygger ekosystem för att främja innovation både lokalt och internationellt.

Andy har en grundexamen i International Business och Change Management från Open University Business School och en magna cum laude MBA från European University i Lissabon.

 


LinkedIn

Ryan MacCarrigan är en Lean Startup coach, konsult och universitetsinstruktör med ledarskapserfarenhet inom produktdesign, marknadsföring och användarupplevelse hos teknikföretag i New York City, San Francisco och Silicon Valley.

För att bryta silos och förbättra teameffektivitet arbetar Ryan med att bygga balanserade, tvärfunktionella team som tillämpar kärnprinciperna i Lean Startup, Lean UX, Agile och Kanban.

Som Lean Startup workshop facilitator och innovationskonsult har Ryan hjälpt tusentals produktchefer, företagare och företagsledare att validera och snabbare lansera nya produkter och tjänster. Kunder inkluderar SanDisk, News Corp, Disney och Singularity University.

Ryan har en B.A. från Columbia University, där han även är Global President of the Columbia Venture Community - ett privat nätverk med 4 500+ Columbia alumner som arbetar inom entreprenörskap, teknik och innovationsrelaterade områden.

 


LinkedIn

Alex Cowan har varit en entreprenör (5x) och intrapreneur (1x) inom enterprise software & communications. Han undervisar för närvarande produktdesign vid DardenMBA och rådger företag om produktutveckling och innovationspraxis via sitt företag COWAN+.

Vid UVA’s Darden School of Business fokuserar Alex på mjukvara och digital produktdesign. På COWAN +, hjälper Alex företag att utveckla bättre produkter och stärka deras innovationsteam. De flesta COWAN + uppdrag är en kombination av utbildning och rådgivning med fokus på tillämpad innovationspraxis.

Innan Darden var Alex grundare och CTO för Leonid Systems, som förvärvades av BroadSoft (NASDAQ: BSFT).

 


LinkedIn

Jorge Castelotte är medgrundande och partner av Innoway, innovationskonsulter med bas i Dubai. Innan Innoway tillbringade Jorge mer än sju år på Palladium, ett boutiqueföretag specialiserat på att omsätta strategier till verklighet.

Jorge är en dynamisk och oberoende företagsledningskonsult med mer än 16 års internationell erfarenhet. Han har levererat strategier och innovationsrelaterade lösningar i Europa, Afrika och Mellanöstern, främst inom statliga allmännyttiga verksamheter och finansiella tjänster.

Hans nuvarande roller är som innovationskatalysator hos ADNEC och Lean Startup coach för Philip Morris i Mellanöstern och Afrika.

Jorge tog sin examen vid Heriot-Watt University, Edinburgh med en Bachelor of Engineering i maskinteknik. Jorge har även studerat management vid Institut de Empresa (IE), Madrid.

 


LinkedIn

Peter LePiane hjälper djärva företagsledare att framtidssäkra sina verksamheter. ”Innovation” har kommit att betyda ingenting och allt på en och samma gång. Det är därför Peter har som första mål att tillsammans med företaget hjälpa dem att utforska och definiera vad innovation innebär för dem.

Peter är baserad i Toronto, Kanada och har en bakgrund som agile coach vid Scotiabank och International Financial Data Services (IFDS) där han hjälpte till att skapa en mer innovativ och agil kultur.

Han har varit mentor och coachat både ScrumMasters, produktägare och senior management. Peter har även skapat utbildningsmaterial och undervisat i lean innovation och agility vid Queen’s University School of Business och över hela Kanada.

Peter tog sin examen vid Waterloo University i Kanada med en kandidatexamen i matematik och datavetenskap.

 


LinkedIn

Rammohan Reddy är grundaren av Innocentrik, innovationskonsulter med bas i Bangalore, Indien.

Rammohan har användarcentrerad utveckling och experimentering som sin passion. Han arbetar gärna tillsammans med produktutvecklingsteam för att hjälpa dem att förstå kundbehov och analysera data för att informera nästa steg.

Rammohan har skapat läroplanen för Venture Fastrack Startup Accelerator och har även managerat flera startup acceleratorer, inklusive TECHNATION i Kazakstan, SIGMA Social Accelerators och NEN Venture Fastrack.

Rammohan är ofta engagerad som talare vid innovations- och startkonferenser och har hållit workshops om innovation för multinationella företag som t ex Amdocs, Philip Morris, Singapore Press Holdings och DBS Bank. Han har också varit mentor och bidragit till internationella organisationer som t ex Enterprise Future Network och National Entrepreneur Network.

 

Anjali-hund-Paul
LinkedIn
Anjali Virmani Paul rådger startups och etablerade företag om hur man bygger ett ramverk för innovation och hur man identifierar hållbara affärsmodeller, definierar unika värdeerbjudanden och globaliserar sina innovativa erbjudanden. Hennes nuvarande projekt innefattar rådgivning för ett företag inom biometri och att coacha IKT & media entreprenörer på KTH Innovation.

Under de senaste 20 åren har Anjali arbetat på Enkay (BT), Siemens, Ericsson och Crowding. Anjali har främst arbetat med strategi och innovation att med att designa, bygga och kommersialisera sex erbjudanden. Till exempel har hon rådgett Crowding som erbjuder en plattform för öppen innovation till kunder som MTGx, Hutchinson 3G, Husqvarna och Eniro. På Ericsson förvaltade Anjali deras global innovationstävling som genererade 3 000+ idéer per år och var även med och utvecklade deras nya innovationsplattform kallad "IdeaBox". I samband med detta coachade Anjali ett 40 personer starkt granskningsteam som analyserade projekt värda €550 m årligen.

Anjali har en Bachelor of Technology, Electronics and Telecommunications från N.E.R.I.S.T i Indien. Anjali gick även MGruppens Executive Management Program med en specialisering inom strategi och innovation från IESE, IMD & MIT Sloan.

 

Elia-Morling
LinkedIn
Elia Morling är en expert på growth hacking och har arbetat med varumärken så olika som Saab, Nokia, Nordea, Ericsson, ABB, Lowe och Röda Korset. Han bygger tillväxt-motorer och socialt virala produkter genom att tillämpa de senaste insikterna från psykologi och antropologi.

Elia har en bakgrund som kursansvarig för Digital Kommunikation på Berghs och som grundare av Tribaling, ett konsultföretag fokuserat på att ge råd om tribal marknadsföring, growth hacking och digital kommunikation. Elia är också skills trainer för growth hacking på Stockholm School of Entrepreneurship.

Som mentor för acceleratorsprogrammet Fast Track Malmö hjälper Elia företagare och startups att växa. Som en av grundarna av Edumanity erbjuder Elia crowd-learning och innovation för att hjälpa organisationer att öka innovationstakten. Hittills har de engagerat över 50 000 personer i crowd-learning och innovation i 110 länder. Elia är även grundare av tre andra startups: Univrses (VR/AR), ReVault (smartwatch) och Relive (event fotos).

Elia har en kandidatexamen i beteendevetenskap från Stockholms universitet.

 

Gabriele-Garavini
LinkedIn
Gabriele Garavini har erfarenhet av att arbeta agilt med korta iterationer för att snabbt testa kritiska antaganden. Han har en sann passion för innovation och kreativitet understött av starka analytiska färdigheter. Under de senaste 10 åren har Gabriele rådgett både etablerade företag och mindre team i deras ansträngningar att skapa nya företag, driva företagstransformationer och optimera verksamheter.

Gabriele är för närvarande chef för Innovation Management på Purple +, som är TeliaSonera koncernens nyetablerade innovationsnav vars målsättning är att driva på innovationsarbete och bygga framtidens telekommunikationslösningar.

Innan Purple + var Gabriele VD för Catchingo, ett startup inom e-handel, och VD för Greenlight inom projektledning. Gabriele har även tillbringat över 10 år på Ericsson i olika roller, senast som operativ konsult och projektledare.

Garbriele har en doktorsexamen i fysik från Stockholms universitet där han tillbringade fyra år för att förstå universums framtid genom att använda astronomiska objekt, så kallade Supernovor.

 

Jan-Lindquist
LinkedIn
Jan Lindquist är en Certified Innovation Coach och har lett olika lag och initiativ, däribland flera Lean Startup projekt.

Med över 20 år på Ericsson i olika roller som spänner från Software Engineer till Expert Technical Product Manager och IPTV Solution System Manager, har Jan utvecklat en djupgående teknisk erfarenhet tillsammans med exceptionell förhandlingsteknik och praktiska kunskaper om hur man driver innovationsprojekt i en stor och komplex organisation. För närvarande arbetar Jan med VisualOn som Senior System Manager.

Jan är också engagerad i frivilligt arbete och har haft förmånen att tjänstgöra som president för The Stockholm International Rotary Club. Som Rotarian följer Jan naturligtvis deras kärnvärderingar som lyder "service beyond self" och att stödja de mindre lyckligt lottade.

Jan har en Bachelor of Science från Illinois Institute of Technology.

 

Joakim-Linde
LinkedIn
Joakim Linde är en mycket skicklig systemutvecklare och omtyckt ledare med flera amerikanska patent under bältet. Han började sin karriär som Senior Software Engineer Team Lead på ABB Control Technologies i Malmö, där han stannade i sex år fram till 1998, när han tog över rollen som Project Lead på Ericsson.

Efter ett år på Ericsson beslutade Joakim att flytta till soliga Santa Clara i Kalifornien för att ansluta sig till teamet på Zeevo som systemarkitekt. Joakim stannade sedan i Silicon Valley i mer än 10 år där han har varit Director of Software på NVIDIA, Director of Engineering på Atheros Communications, och som Manager för Apple's Wireless Connectivity Architecture Group. Joakim är även styrelseledamot i Bluetooth SIG.

Joakim har en magisterexamen i elektroteknik och datavetenskap från Lunds universitet.

 

Julien-Mauroy
LinkedIn
Julien Mauroy är expert på Design Thinking och approcherar sina projekt med en designers förhållningssätt. Julien har erfarenhet av innovation, entreprenörskap och affärsstrategier från en mängd olika branscher, bl a konsument-elektronik, mat, sport- utrustning, energi, medicintekniska produkter, e-hälsa, bio, leksaker och hushållsapparater.

Förutom sin roll som Innovationskonsult på Lean Ventures är Julien också kursansvarig för Design Thinking vid Stockholm School of Entrepreneurship och en av grundarna av Schlitter Bikes, ett företag som designar och marknadsför liggcyklar.

Julien har en kandidatexamen i industriell Design från CEGEP du Vieux Montreal och en magisterexamen i industridesign från Strate École de Design i Paris. Julien också tillbringat ett år på Stanford University där han har studerat Design Innovation (ME310).

 

Pelle Tornell
LinkedIn
Pelle Tornell är huvudtalare, författare, underhållare, entreprenör och doktorand som bedriver forskning på beslutsfattande och entreprenörskap vid Stockholms universitet. Som huvudtalare utför han ofta MindBusiness, en lysande show om mindreading och inflytande i näringslivet.

Pelle började sin karriär som assistent till Jan Stenbeck, ordförande i investmentbolaget Kinnevik. Efter han lämnade Kinnevik, tillbringade Pelle ett par år som Investment Manager på Proventus innan han grundade Levande Böcker AB 1994.

Redan fem år senare hade företaget vuxit från idé till en notering på aktiemarknaden under det nya namnet på Enlight Interactive. Deras inspirerande berättelse finns att läsa om i boken Affärsplanering - En handbok för nya tillväxtföretag av McKinsey & Co.

Under perioden 2002 till 2007, var Pelle aktiv som riskkapitalist, VD och ägare av olika tillväxtföretag och 2011 gav Pelle ut sin första bok Bestäm Dig, en handbok i effektivt beslutsfattande.

Pelle har en civilekonomexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet och en MBA från Insead i Frankrike.