Omdömen

" Jag skulle vilja berömma dig för din förträfflighet. Det här är de högsta poängen jag någonsin sett. Studenterna har verkligen haft turen att ha haft dig för Business Model Innovation. Jag är glad att jag gjorde rätt val när jag bad dig att lära ut denna kurs för mig."

Terrence Brown, Professor at KTH Royal Institute of Technology


 

”Andy hjälpte oss under vår startfas av Essity Ventures genom att etablera och förfina vår strategi och process för att hantera dealflow. Hans breda kunskap inom ventures-området, och omfattande erfarenhet av att utvärdera och arbeta med startups, resulterade i många nya insikter och lärande för hela teamet.”

Daniela Kehrer, Strategy Director Essity Ventures


 

"Din workshop erhöll det fantastiska medelvärdet 5,9 av 6.0. Det är verkligen strongt och skickligt att få så genomgående höga betyg. Vi är utomordentligt glada att du är med!"

Christian Pleijel, Program Director, KTH Royal Institute of Technology


 

"Vi anlitade Andy för att facilitera en idéworkshop för att ta ett av våra koncept till nästa nivå. Han gjorde ett fantastiskt jobb och lämnade oss med mycket ny kunskap och massor av väl utvärderade idéer och en tydlig bild av nästa steg! Jag rekommenderar starkt Andy för denna typ av uppdrag och kommer att fortsätta att arbeta med honom framåt."

Johan Lindström, Innovation and Concept Development at H&M Group


 

"Jag är imponerad av Andy's drivkraft, fokus och orientering mot resultat i kombination med hans djupa kunskaper om verktyg, metoder och ramverk inom startups. Hans bidrag har varit avgörande för att skapa ett ramverk för att driva vårt innovationsarbete och skapa en kultur som främjar experimentering och lärande. Andy kan inte bara utveckla och genomföra innovationsstrategier utan även bygga innovationsförmågor. Jag rekommenderar starkt honom till ett stort företag som söker stöd och riktning för att driva sin innovationsagenda."

Alberto Bernardi, Managing Director Nordics at Philip Morris International


 

“Under de fem månaderna efter att Andy kom in för att hjälpa oss att välja ut våra teams och arbeta med dem har vi förändrat vårt sätt att arbeta och lyckats öka våra marknadsandelar signifikant på den danska marknaden. Andy lyckades pusha oss förbi våra normala gränser och tankesätt, vilket var mycket bra!”

Morten S., Manager Commercial Strategy RRP, PMI


 

"Andy är en outtömlig kunskapskälla för lean startup metodologin och design thinking, samt av verktyg och tekniker för att tillämpa dessa metoder i praktiken."

Gunnar Tolf, Business Developer, Data-Driven Business at Tieto


 

"Andy var vår startup coach på Frogleap acceleratorn under 2015. Hans metoder och synsätt när det gäller affärsutveckling är både utmanande och inspirerande. Under vårt samarbete delade Andy generöst sin erfarenhet för att hjälpa oss att skärpa våra affärsförmågor. Hans uppmuntran i kombination med hans coachningsteknik erbjöd en bra balans för att öka våra förmågor. Jag rekommenderar att engagera Andy till alla som vill nå längre med sitt företagade. "

Christian Tärnholm, Co-founder MediCheck AB


 

"Andy Cars arbetade i egenskap av oberoende innovationsexpert tillsammans med mig för att bygga upp New Business Lab-funktionen på BK. Andy är inte bara kul att jobba med, men när det gäller innovation är han en av de mest kunniga och engagerande personer som jag känner. Han introducerade inte bara värdefulla principer, verktyg och perspektiv som hjälpte oss att växa men han förstod hur man kunde göra allt detta inom ramen av en stor och komplex verksamhet. "

Antonio Fonduca, Director of New Business Lab, BillerudKorsnäs


 

"Jag deltog i en Lean startup workshop som hostades av Andy i samband med ett fyra dagars event. Hans entusiasm, kompetensen med vilken han tar upp ett ämne som han så tydligt bemästrar, de iögonfallande observationerna och hans förmåga att kondensera komplexa system till greppbara idéer, var utan tvekan eventets stora attraktion.

Han är uppmuntrande, väldigt inspirerande och kan förmedla med uppenbar lätthet utmaningarna och fördelarna med att bygga en innovativ organisation. Ett riktigt nöje. ”

Andi Kravljaca, Digital Strategist at Värmdö Kommun


 

"Lean Ventures bidrag till Shifo har varit ovärderligt. De har tillfört Shifo kunskap och verktyg om hur man bygger och stärker nya partnerskap och hur man mäter rätt indikatorer. För närvarande, hjälper de oss att vända antaganden till verifierad fakta genom att designa och genomföra experiment och att skapa en datadriven kultur inom Shifo. Väsentligen handlar det om att maximera inlärning och samtidigt minimera tiden och kostnaderna för att uppnå detta. Att arbeta med Lean Ventures är ett verkligt nöje."

Rustam Nabiev, Director Shifo.org


 

"Som vår lean startup coach, har Andy inte bara inspirerat oss att nå längre, men han har även introducerat konkreta verktyg och metoder som är nyckeln till att bygga mer flexibla och kundorienterade organisationer."

Angela Yong, Chef för systemutveckling på SMHI


 

"Andy ledde en lysande workshop för våra sociala entreprenörer om lean startup. Hans presentation var dynamisk, fylld med en perfekt blandning av teori och praktiska tillämpningar, och han gjorde ett mycket bra jobb med att hålla både energi och uppmärksamhet i top under en hel dag. Jag starkt rekommenderar Andy för allting gällande lean startup!"

Alex Budak, Country Manager, Sverige Reach for Change


 

"Vi är superglada över att Andy hjälper oss att utforma vårt acceleratorsprogram och han även är med ombord som vår lean startup coach. Tack vare Andy's erfarenhet från andra program har vi lyckats attrahera ett grymt mentorsnätverk och komma igång på mycket kort tid."

Lars Iversén, VD Frogleap


 

"Andy Cars hjälpte oss att förbättra vår investerarpitch. Ibland är det lätt att få tunnelseende. Då är det perfekt att ha någon extern som har sett hundratals affärsidéer och pitcher genom åren, och vet vad som fungerar. Andy är en mycket skicklig kommunikatör och det var ett stort nöje att samarbeta med honom."

Sorosh Tavakoli, VD och grundare av Videoplaza


 

"Andy har en bra energi, som tillsammans med sin know-how, alltid resulterar i riktigt bra workshops för oss."

Niklas Gustafsson, Program Manager på KTH Executive Education


 

"Tack för en utmärkt presentation. Din energi och förmåga att förmedla ämnet på ett enkelt sätt var av högsta professionella standard. Jag gillade det."

Hannes Kumari, Servicechef på Elion Enterprises Ltd


 

"Jag deltog i ett seminarium om lean startup med Andy. Han gav en skarp sammanfattning av Ries och Blank, kombinerat med sin egen erfarenhet av traditionella modeller såsom business model canvas. Detta resulterade i en mångsidig modell som jag har tittat närmare på, eftersom jag tror de kan stödja de startups som jag själv är involverad i. Det var verkligen en värdefull timme! "

Pontus Löfstrand, Director Business Development, HKF Good Wind


 

"Andy levererade nyligen en mycket medryckande workshop på Impact Hub i Stockholm. Han är inte bara en verklig expert på sitt område, men också en begåvad talare!"

Funda Sezgi, Program Manager, Impact Hub Stockholm


 

"Jag hade nöjet att delta i en lean startup workshop led av Andy. Både innehåll och presentation var lysande. Jag rekommenderar alla som vill utforska lean startup att anlita Andy eller delta i någon av hans workshops."

Johan Drakenberg Renander, Executive Search and Assessment Professional, Russell Reynolds Associates


 

"Att ha Andy som vår Lean Startup Skills Trainer under en två dagars workshop på Stockholm School of Entrepreneurship, har varit en riktig privilegium. Jag blir ständigt imponerad av Andy's passion, engagemang och kommunikationsförmåga och hans djupa kunskap i ämnena startups, affärsutveckling och entreprenörskap. Jag rekommenderar starkt Andy's workshops för alla som vill arbeta med en genuin och öppen person som brinner för det han gör."

Daniel Vakili, Entreprenör


 

"Jag hade nöjet att lyssna på en föreläsning av Andy vid Handelshögskolan i Stockholm. Den innehöll för mig som entreprenör verkligen användbara begrepp som förklarades och presenterades på ett mycket bra sätt."

Lukas von Grebmer, Grundare Akuo


 

"Tack Andy för ett fantastiskt mentorsskap under Startup Weekend. Vi (lunchback.co) slutade som det vinnande laget! Andy var vår coach under Stockholm Startup Weekend den 29 mars 2015. Det var en ögonöppnare för oss att lära oss om lean startup från honom. "

Jimmy Zhao, VD Lunchback


 

"Andy gav en riktigt inspirerande föreläsning om 'lean startup' vid Handelshögskolan i Stockholm som jag lyckligtvis fick chansen att bevittna. Inte nog med att han att bröt ned lean startup konceptet till ett mycket konkret och lättsmält format, han hjälpte mig även som entreprenör att zooma ut och snabbt förstå de viktigaste komponenter utan att ha läst någon av litteraturen. Han är en skicklig talare som levererade budskapet med finess, vilket gjorde föreläsningen interaktiv och roligt. Jag kan rekommendera alla som är intresserade av startups att lyssna på Andy - det är väl investerad tid."

Alexander Hjertström, VD och grundare, Airnium AB


 

"Andy visar en djup förståelse för utmaningarna i startups som befinner sig i en tidig fas. Han gav oss mycket värdefulla råd under de första månaderna av vår verksamhet."

Thor Olof Philogène, VD och grundare, Enemy Unknown


 

"Andy hjälpte mig enormt under de tidiga stadierna av affärsutveckling för FileRide projektet. En genuin och kompetent person med en gedigen affärskunskap som inte kommer att göra dig beskviken!"

Patrik Hedmalm, grundare och CTO, Yelper


 

"Andy Cars var en av våra mentorer på Stockholm Startup Weekend. Han är en bra lyssnare med stort affärsmannaskap och som lätt kan se det större sammanhanget. Han hjälpte oss att forma vår pitch att återspegla visionen och att se bortom helgen. Det var ett nöje att ha honom som vår mentor."

Sreemati Lalgudi Seshasayee, Product Manager DRWP och grundare av Spicebox


 

"Jag deltog nyligen i ett event organiserat av Stockholm Entrepreneurs och där Andy satt i panelen. Jag blev verkligen inspirerad av Andy's kunskap och entusiasm. Han kom med utmärkta insikter och råd, och hela rummet vaknade upp varje gång han tog mikrofonen."

Daniel Hellquist, konsult, Swedbank AB


 

"Jag fick chansen att delta i en lean startup workshop led av Andy. Det var en mycket intressant, inspirerande och lärande möjlighet för mig. Andy genomförde denna workshop på ett mycket bra sätt och vägledde oss hur man arbetar med lean startup. Han bokstavligen visade mig varför jag misslyckats i min tidigare startups. Jag har lärt mig mycket av honom och rekommenderar Andy till dem som letar efter lean startup som innovationskatalysator."

Aamir Faried, Software Developer och Application Lead på Hi3G Access


 

"Andy är en skicklig strateg, men kanske ännu viktigare, med sitt driv och fokus är han mycket stark i utförandet. Hans skarpa intellekt utmanar oss att vässa vårt strategiska och taktiska resonemang och att testa våra antaganden."

Rodrigo Cauduro, produkt Intelligence i Berlin Startup ZappChoice GmbH


 

"Om du ska ge en presentation inför en... styrelse, investerare eller offentlig tillställning ... vill du att den ska vara kortfattad och professionell, men ändå kännas naturlig. Andy säkerställer att din egen röst kommer igenom samtidigt som han hjälper dig att lyfta din presentation ett.. eller tre snäpp."

Doug Lansky, reseskildrare, huvudtalare och redaktör på Skift


 

"Andy är extremt professionell och kompetent, alltid förmögen att gräva i en berättelse för att finna dess kärnbudskap, och att bygga ett fantastiskt tal / framträdande kring det. Hans hängivenhet och engagemang, tillsammans med hans intresse inom ett mycket brett spektrum av ämnen, leder till inspirerande och levande samtal. Oavsett varje enskild talares utgångspunkt, fann Andy alltid ett sätt att förbättra kvalitén på deras framträdanden. En bra teammedlem, som trots att han är ganska upptagen, alltid har funnit tid att hjälpa till eller komma med förslag. Hans kompetens, professionalism och integritet är svåra att slå. Att arbeta med honom är en upplevelse vem som helst kan dra nytta av."

Anna Chiara Brunetti, TEDx Stockholm